Tidlig indoktrinering

Graviditetsplayliste

Ifølge min graviditetsapp, er baby nu i stand til at høre lyde gennem maveskinnet. Det giver den altså lidt under tre måneder til at vænne sig til sin mors skingre stemme og heksehylslatter – og måske ligefrem finde trøst i den, når den lander med storken om en 2 1/2 måneds tid.

Baby kan eftersigende også høre musik, og ifølge de utallige artikler, jeg har læst, vil den musik, der bliver spillet under graviditeten, muligvis kunne være en tryghedsskabende faktor for den. Ligesom min skønne røst, vil musikken være genkendelig, og kan dermed virke beroligende. Ifølge disse artikler, forstås.

Jeg ved selvfølgelig ikke, om det er rigtigt, men jeg er i alt fald allerede begyndt på en playliste, som jeg har givet den mundrette titel “Pretzel’s Playlist”. ‘Pretzel’ er babys kælenavn, hvis man skulle være i tvivl. Det var noget, Chuck begyndte at kalde den for længe siden, og så har det bare hængt ved. Jeg kan dog ikke forestille mig, at det kommer til at hænge ved efter fødslen – ihvertfald ikke for mit vedkommende.

Næ, jeg tror, at jeg vil træde direkte ned i “mussefælden” med “lille mus”, “navn+mus”, “mussi”, “musse”, osv – ligesom samtlige andre forældre i dette land. Måske kombineret med et eller andet gakket, som jeg har haft for tradition at gøre med mine yngre søskende. Hvorfor kalde sin nye lillebror “lillemand”, når man kan kalde ham “Georgio Armani”? På offentlig gade. Og det er ikke engang den værste…

Men tilbage til playlisten, som jeg allerede tager meget alvorligt. For hvis man gør det rigtigt, kan det vel være en form for tidlig indoktrinering? Tænk, hvis jeg kan få baby til at blive Beach Boys fan? Eller til at finde trøst i klassikerne fra Disneys sangkatalog? Eller RuPauls “Don’t Be Jealous of My Boogie”?

Mand, hvor ville vi have meget tilfælles.

Altså, jeg ville selvfølgelig elske den under alle omstændigheder, og hvis det er Rammstein (eller, gisp, Hansi Hinterseer!), der skal til, for at få det til at sove, jamen så er det det, jeg gør. Med eller uden ørebøffer.

Playlisten er stadigvæk under construction, men jeg er meget åben for forslag og anbefalinger.

Share:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Close Me
Looking for Something?
Search:
Post Categories: